Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Piyangosu Çekildi.

admin 31 Ara , 2019 0 Comments Duyurular, Haberler

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Piyangosu Çekildi

31.12.2019  tarihinde Genç TV stüdyolarında saat 10:00’da Noter Mehmet Bozalanlar denetiminde Milli Piyango İdaresi tarafından çekilen piyangomuzun kazanan şanslı numaraları aşağıda aynen verildiği gibidir.

1-) En büyük ikramiye Suzuki Splash marka otomatik salon araba   12211

2-)1 adet Acer  marka laptop (çantasıyla birlikte 26592

3-)1 adet Vestfrost  marka normal boy buzdalabı  23665

4-)1 adet Vestfrost  marka 5 kg çamaşır makinesi12394

5-) 1 adet Geepas marka mikrodalga 15325

6-)1 adet Awox marka su sebili 08598

7-)1 adet Timberh marka gazlı soba 00067

8-)1 adet Simbo marka kahve makinası22370

9-)1 adet Lecla marka buharlı ütü 23611

10-)1 adet Geepas  marka kettle  04638

NOT: Kazanan piyango şanslıları, ikramiyelerini mesai saatleri içerisinde Kutlu Adalı Sok. No:12 Kızılay Lefkoşa adresinde bulunan Dernek Genel Merkezi’nden bilet ve kimlik kartlarını ibraz ederek alabilirler.

TEL:0392 22 72 452-22 86 376-22 78 228

CEP:0533 863 66 63-0533 860 42 93

FAX:22 75 809             WEB:http://www.ktgormezlerdernegi.org

Mehmet Bozalanlar                                                                Derviş Yücetürk

Noter                                                                  K.T.Görmezler Derneği Başkanı

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER DAYANIŞMA GÜNÜ GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE KUTLANDI

admin 13 Ara , 2019 0 comments Genel

3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü münasebeti ile sn Cumhurbaşkanı Mustafa AKINCI ve sn Başbakan Ersin TATAR K.T.Görmezler Derneği ve K.T.Engelliler Federasyonu merkezine 4.12.2019 tarihinde anlamlı ziyaretlerde bulunarak engellilerin genel sorunlarını yerinde dinleyerek 14 maddelik istem paketi çerçevesinde var olan sosyal ve ekonomik sorunları başta engelliler dairesinin kurulması özel eğitim yasasının yasalaşması ve engelli istihdamlarının yapılması hususlarında çok sıcak ve önemli görüşmeler yapılmış tır.

Gün dolayısı ile K.T.Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyeleri başkan Derviş YÜCETÜRK  başkanlığında K.K.T.C meclis başkanı Teberükken ULUÇAY K.K.T.C çalışma ve sosyal güvenlik bakanı sn Dr Faiz SUCUOĞLU Tc büyükelçisi Sn ALİ MURAT BAŞÇERİ ve milli eğitim kültür bakanı Sn NAZIM ÇAVUŞOĞLU ile anlamlı görüşmelerde bulunmuşlardır. Ayrıca milli eğitim kültür bakanlığıyla müşterek dereboyunda farkındalık yürüyüşü gerçekleştirilmiştir.Gün dolayısıyla K.T.Engelliler Federasyonu yönetim kurulu ve üyeleri ATATÜRK anıtı Dr FAZIL KÜÇÜK anıtı ve R.R.DENKTAŞ Anıtkabrine Çelenk koyup saygı duruşunda bulunurlarken 3 aralık günü saat 10 da merkez binamızın Mehmet ALİ Tatlıyay  Eğitim Kültür salonunda engellilerin sorunlarını dile getirmek amacı ile basın toplantısı yapılmıştır .

Kamoyuna saygı ile açıklanır.

KIBRIS TÜRK ENGELLİLER FEDERASYONU’NUN 03 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER DAYANIŞMA GÜNÜ ETKİNLİKLER PROGRAM

admin 02 Ara , 2019 0 comments Haberler

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı  Sn. Derviş Yücetürk’ün günle ile ilgili basın bildirisi yayınlanacaktır.

03.12.2019 SALI

Saat  09:00  ATATÜRK anıtına çelenk koyma ve saygı duruşu yer alacaktır.

Saat  09:10  Girne kapısında Dr. Fazıl Küçük anıtına çelenk koymaları  ve saygı duruşu yer alacaktır.

Saat  09:30  kurucu Cumhurbaşkanı R.Raif Denktaş’ın anıt kabrinde çelenk koyma ve saygı duruşu yer alacaktır.

Saat 09:50  K.T.Görmezler Derneği Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim salonunda K.T.Engelliler Federasyonuna bağlı dernekler başkan ve temsilcileri ile günün anlam ve önemi ile ilgili basın toplantısı yer alacak.

Saat  10:30  3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü münasebetiyle Dereboyunda yapılacak Engelliler Farkındalık yürüyüşüne  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel eğitim okullarıyla birlikte K.T.Engelliler Federasyonu ve Federasyona bağlı dernek ve üyeleri de katılımda yer alacak.

3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma günü  münasebeti ile Enğellilerin genel sorunlarını içeren 14 maddelik istem paketi ilgili mercilere iletip medya yoluyla komoyu yaratılacaktır.

04.12.2019 ÇARŞAMBA

Saat  10:00 da Sn Cumhurbaşkanı Mustafa  akıncının gün dolayısı ile K.T.görmezler derneği ve K.T.Engelliler  Federasyonu merkezine ziyaretleri yer alacaktır .

Saat 15.30 da K.T.Engelliler Federasyon yönetim kurulu Sn Başbakan Ersin Tatarla makamlarında görüşmeler yer alacaktır .

Saat 14:30 da K.T.Engelliler federasyonu yönetim kurulu çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Sn Dr. Vaiz Sucuoğlu ile makamlarında görüşmeleri yer alacaktır.

Basın ve medya yetkilerinin bilgilerine saygılarımla arz ederim.

K.T. Engelliler Federasyon Başkanı

3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü K.K.T.C.’de de kutlanıyor.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve Federasyona bağlı K.T. Görmezler Derneği, K.T. Zihinsel Engelliler Derneği, Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği, K.T. Ortopedikler Derneği,Umut Otizim derneği ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği’nin müşterek almış oldukları bir kararla B.M. kararı olan 3 Aralık Dünya Engelliler  Dayanışma Günü’nü bu yıl yine ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.

Her yıl düzenlenip kutlanmakta olan 15-16 Mayıs Engelliler Haftasına ek olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nün de çeşitli etkinliklerle kutlanarak kamuoyu yaratılması amacı ile, gerek ülkemiz engellileri, gerekse dünya engellileri açısından çok büyük önem taşımaktadır. B.M. kararıyla bu yıl 25.’cisi düzenlenip kutlanacak olan günün esas amacı yaşayan engellilerin sesini biraz daha yükseltmesine olanak sağlayacak, var olan sosyal ve ekonomik sorunların dile getirilmesinde yardımcı olacak ve dolayısıyla devlet yetkililerinin konular üzerine daha sıcak bir şekilde dikkatlerinin çekilmesi sağlanacaktır.

Ayrıca gün dolayısı ile engelli-engelsiz dayanışması doruk noktasına çıkartılıp halkla bütünleşme sağlanması planlanmaktadır.

Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nün ülkemizde yaşayan 5600  engelliye kutlu ve mutlu olmasını dileriz.

Kamoyuna saygı ile açıklanır

K.T. Engelliler Federasyon Başkanı