3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü K.K.T.C.’de de kutlanıyor.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve Federasyona bağlı K.T. Görmezler Derneği, K.T. Zihinsel Engelliler Derneği, Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği, K.T. Ortopedikler Derneği,Umut Otizim derneği ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği’nin müşterek almış oldukları bir kararla B.M. kararı olan 3 Aralık Dünya Engelliler  Dayanışma Günü’nü bu yıl yine ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.

Her yıl düzenlenip kutlanmakta olan 15-16 Mayıs Engelliler Haftasına ek olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nün de çeşitli etkinliklerle kutlanarak kamuoyu yaratılması amacı ile, gerek ülkemiz engellileri, gerekse dünya engellileri açısından çok büyük önem taşımaktadır. B.M. kararıyla bu yıl 25.’cisi düzenlenip kutlanacak olan günün esas amacı yaşayan engellilerin sesini biraz daha yükseltmesine olanak sağlayacak, var olan sosyal ve ekonomik sorunların dile getirilmesinde yardımcı olacak ve dolayısıyla devlet yetkililerinin konular üzerine daha sıcak bir şekilde dikkatlerinin çekilmesi sağlanacaktır.

Ayrıca gün dolayısı ile engelli-engelsiz dayanışması doruk noktasına çıkartılıp halkla bütünleşme sağlanması planlanmaktadır.

Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nün ülkemizde yaşayan 5600  engelliye kutlu ve mutlu olmasını dileriz.

Kamoyuna saygı ile açıklanır

K.T. Engelliler Federasyon Başkanı