Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Sn.Başbakan Ersin Tatar’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu .

admin 21 Ağu , 2019 0 comments Haberler

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Derviş Yücetürk Başkanlığında seçkin bir heyetle 09.08.2019 tarihinde Sayın Başbakan Ersin Tatar’a nezaket ziyeretinde bulunarak,engellilerin genel sorunlarını içeren 14 maddelik istem paketi ile acil istihdam bekleyen istihdama hazır 44 engelli’nin listesi de kendilerine sunulmuştur. Görüşme çerçevesinde ağırlıklı olarak engelli hizmetlerini bir çatı altında toplayacak engelliler dairesinin koordinatör Bakanlık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde acilen kurulması talep edilirken bugüne kadar hiçbir hizmet verememiş engelli hizmetleri koordinasyon kurulununda iptal edilmesi istenirken engelliler yasası gereği 2006 yılından beri kamu’ya tek bir engelli’nin istihdam edilmemesi bir devlet ayıbı olduğunu ve bu ayıbın bir an önce ortadan kaldırılması için engelli istihdamının acilen başlatılması istenmiştir.

Kamu oyuna saygıyla duyurulur.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı

DERVİŞ YÜCETÜRK

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nin Araba Piyangosu Talihlisi Güzelyurt Kazasında Bulundu,

admin 21 Ağu , 2019 0 comments Genel, Haberler

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği tam donanımlı göz hastanesi inşası ve görme engellilerin eğitimi yararına çıkarmış olduğu 30.000 adet Araba ve Zengin Elektronik Beyaz Eşya piyango biletlerinin halkımızın yoğun ilgi ve destekleri ile büyük çoğunluğu satılmış olup 206.000 TL brüt hasılat elde edilmiştir.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği kuruluş tarihinden beri 43 yıldır büyük bir başarı ile düzenlemekte olduğu araba ve zengin elektronik beyaz eşya piyangosunun en büyük ikramiyesi olan Fiat Egea Sedan salon aracı Bostancı Köyü / Güzelyurt sakinlerinden emekli memur Ramadan Karabekir 04131 nolu piyango bileti ile kazanmıştır.

Talihlimize aracı 08/01/2019 tarihinde  saat 11:00’da Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Genel Merkezi önünde Dernek Başkanı Derviş Yücetürk tarafından kontak anahtarı törenle teslim edilmiştir.Kamuoyuna saygı ile açıklarken, piyango biletlerinin çoğunluğunun tüketilmesine katkı koyan başta duyarlı halkımıza, Okullara, Belediyelere K.T. Barış Kuvvetlerine, Güvenlik Kuvvetlerine tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı

Derviş Yücetürk