Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ünüversite öğrencilerimizden derneğimiz kütüphanesine sesli kitap bağışları devam ediyor;

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde aktif olan tüm ünüversitelerimizin sosyal sorumluluk dersleri çerçevesinde Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’ni seçen kıymetli öğrencilerimizden Lefke Avrupa Ünüversitemiz’in Türkçe  öğretmenliği 3.sınıf öğrencileri de örnek bir davranış göstererek sesli kütüphanemize Atatürk ile ilgili 2 adet sesli kitap bağışlayarak,kazandırmışlardır. Bizlere katkıda bulunan öğrenci ve bölüm başkanlığı’na sonsuz sevgi ve saygılarımızla teşekkürlerimizi arz ederiz.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı

Derviş Yücetürk

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Geleneksel piyangosu kazandırmaya devam ediyor;

31/12/2021 tarihinde çekilen geleneksel elektronik beyaz eşya piyangosunun bulaşık makinesi’nin talihlisi 05405 nolu piyango bileti ile Kıbrıs türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Astsubay dostumuz Fatih İlkbahar olmuştur.Şanslımıza hediyesi 07/01/2022 tarihinde Başkan Derviş Yücetürk tarafından teslim edilmiştir.Kamuoyuna saygı ile açıklanır.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği

Mağusa Kale Lions Klübü’nden Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’ne anlamlı bağış;

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle Kıbrıs Türk Görmezler

Derneği ve Görme Engelliler Okulu’nu ziyaret eden Mağusa Kale Lions Klübü başkanı Özlem Bilgehan ve ekibi anlamlı katkılardada bulunarak 30 görme engelli için Türkçe konuşan kol saati bağışlarken, 2 görme engellinin eğitimi içinde A4 büyüklüğünde 27 satır kabartma yazı tableti bağışında bulunmuşlardır.Bu örnek davranışlarından ötürü dernek başkanı Derviş yücetürk Klüb Başkanı Özlem Bilgehan’a teslim alma töreninde teşekür belgesi sunmuştur. Kamuoyuna saygı ile açıklanır.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Adına

7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası Kutlanıyor

07.01.2022

07-14 Ocak  Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası  Kutlanıyor

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nin almış olduğu bir kararla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl yine 7-14 Ocak  Beyaz Baston görme engelliler haftasını ülkemizde de kutlayacaktır.

7-14 Ocak Beyaz Baston görme engelliler haftasının esas içeriği beyaz baston tutan görme engellilerin bağımsız rahat hareket edebilmeleri için sorumluluk taşıyan yerel belediyeler, bayındırlık ulaştırma bakanlığı, diğer ilgili bakanlıklar ve  birimlerle şehirler arası yol trafiği ile ilgili gerekli alt yapı ve sinyalizasyonların görme engellilere göre inşa edilmesi ve düzenlenmesi hususlarında hafta dolayısıyla tüm ilgili yetkililerin dikkatleri çekilecektir.

Ülke çapında trafikte bulunan tüm araç sürücülerinin, işyerleri bulunan esnaf ve vatandaşların beyaz baston tutan tüm görme engellilere gerek yaya geçişlerinde gerekse yol ve kaldırım üzerinde yürüyüşlerinde engelsiz bir ortam yaratılması için duyarlı olunmasını tüm ilgili halkımızdan beklerken,ayrıca hafta boyunca görme engellilerin başta istihdam ve diğer  sosyal ve ekonomik sorunlarıda dile getirilecektir.

Kamuoyuna saygı ile açıklanır.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı