KTEF başkanı Derviş Yücetürk Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’le görüştü.

KTEF başkanı Derviş Yücetürk Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit ile görüştü.

KTGD ve KTEF başkanı Derviş Yücetürk 10-16 Mayıs Dünya Engeliler haftası münasebeti ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’e 16.05.2019 tarihinde nezaket ziyaretinde bulunarak engellilerin sosyal ve ekonomik genel sorunlarını içeren 14 maddelik istem paketi dosya olarak sayın bakana sunulurken engellilerin özel eğitimi ile ilgili milli eğitim yasası altında hazırlanan özel eğitim tüzüğü üzerinde son şekli ile görüş alış-verişinde bulunulmuştur. Ayrıca R.R. Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu ile ilgili teknik araç gereç ve branş öğretmenleri talep listesi kendilerine sunulmuştur.

Engelliler haftası basın toplantısı 10.05.2019 tarihinde Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür salonunda gerçekleştirildi.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, federasyona üye derneklerin başkanlarıyla birlikte Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, engellilerin öncelikli sorunları anlatarak taleplerini yineledi.

Yücetürk, konuşmasına bir kez daha KKTC’de hükümet sorunu yaşandığına işaret ederek, tüm sorunlar gibi engelliler konusunda da atılan adımların sıfırlandığını söyledi.

Yücetürk, yasa gereği kamuya istihdamda yüzde 4 engelli çalıştırma zorunluluğu olduğunu ama 13 yıldır tek bir engellinin kamuya istihdam edilmediğini anlatarak, 660 kişinin iş beklediğini söyledi.

Bağımlıların bile engellilere ayrılan kaynaktan yararlanır hale geldiğini belirten Yücetürk, siyasi amaçla kurulan Engelli Hakları Komisyonu’nu ve çalışmalarını da eleştirdi. Yücetürk, “Bize 5 kişilik istihdam önerdiler, reddettik, sonra bu 10’a çıkarıldı, yine reddettik. Bu zaten bizim yasal hakkımız, niye aracılar üzerinden pazarlık edelim” dedi.

Sosyal devlet çatısı altında bir dizi yasa çıkarıldığını ancak ne tüzüklerin çıkarıldığını ne de uygulayan olduğunu belirten Yücetürk, yıllardır talep listelerinin kısalmadığını çünkü engelliler için adım atılmadığını vurguladı.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sn. Yılmaz Yıldırım Engelliler haftası münasebeti ile Federasyon merkezimize anlamlı ziyarette bulundular.

admin 15 May , 2019 0 comments Genel, Haberler

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebeti ile 09.05.2019 tarihinde Sn. Tümgeneral Yılmaz Yıldırım Engelliler Federasyonu merkezine anlamlı bir ziyarette bulunarak Kıbrıs Türk Görmezler Derneği ve Kıbrıs Türk engelliler Federasyonu başkanı Derviş Yücetürk ve KTEF’na bağlı Kıbrıs Türk Görmezler Derneği, Kıbrıs Türk Zihinsel Engelliler Derneği, Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği, Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği, Engelli Aileler Dayanışma Derneği ve Umut Otizim Dernek başkanları ve üyelerinin de hazır bulunduğu görüşmede Sn. komutanımıza bugüne kadar göstermiş oldukları sıcak ilgi ve desteklerinden ötürü teşekkür edilerek ziyaretlerinin anısına plaket ve engellilerin genel sorunlarını içeren bilgilendirme dosyası kendilerine sunulmuştur.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu

KTEF yönetim kurulu KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’a nezaket ziyaretinde bulundular.

admin 15 May , 2019 0 comments Genel, Haberler

10-16 Mayıs Dünya Engelliler haftası münasebeti ile başkan Derviş Yücetürk ve beraberinde bulunan seçkin bir heyet ile KKTC Meclis Başkanı ziyaret edilmiş ve engellilerin genel sorunlarının içeren iki dosyadan biri sayın başkana, diğeri ise Milletvekillerinin bilgilendirilmesi için kendilerine sunulurken engellilerin başta yasa sorunları ile istihdam ve diğer sorunları ele alınıp tartışılmıştır.

Down Cafe açıldı.

admin 15 May , 2019 0 comments Genel, Haberler

Kıbrıs Türk Engeliler Federasyonu’nun aktif bir üyesi olan Engelli Aileler Dayanışma DErneği başkanı Refia Arı ve yönetimi özverili çalışmaları ile Sn. Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’nın eşleri Sn. Meral Akıncı’nın teşrifleri ile KTEF başkanı Derviş Yücetürk ve federasyona bağlı diğer dernek başkan ve üyelerinin katılımları ile 15.05.2019 tarihinde Engellilere hizmet verecek olan Down Cafe hizmete açılmıştır.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu

KTEF Başkanı Derviş Yücetürk, yönetim kurulu üye ve temsilcileri Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan’a anlamlı ziyarette bulundular.

admin 15 May , 2019 0 comments Genel, Haberler

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebeti ile başkan Derviş Yücetürk, üye ve temsilcileri 14.05.2019 tarihinde Güvenlik Kuvvetleri
Komutanımız Sn. Tuğgeneral Tevfik Algan’a ziyarette bulunarak engellilerin genel sorunları ile ilgili bir dosyayı kendilerine sunmuş ve çok anlamlı sıcak bir görüşme yaparak görüşmenin anısına Sn. komutana plaket sunulmuştur.

Kamu oyuna saygı ile sunulur.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu

KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Mustafa Akıncı Federasyon binamızı ve R.R.Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulunu Ziyaret etti.

admin 13 May , 2019 0 comments Genel, Haberler

KKTC Cumhubaşkanı Sn. Mustafa Akıncı Kıbrıs Türk Görmezler Derneği, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve R.R. Denktaş Görme Engelliler Okulunu ziyaret etti.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler haftası münasebeti ile Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu merkezini ziyaret eden Sn. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı Engellilerin genel sorunları ile ilgili başkan Derviş Yücetürk’ten detaylı bilgi alırken diğer dernek başkanlarını da dinleyerek engellilerin eğitimi, rehabilitasyonu, istihdamı, sosyal ve ekonomik sorunları ile ilgili 14 maddelik istem paketi kendilerine sunulmuştur. Ayrıca başkan ve ekibi Kıbrıs Tük Görmezler Derneği kampüsü içinde bulunan dernek ile ilgili yurt misafirhane, sesli ve braille kütüphane ile R.R. Denktaş Görme Engelliler Okulunu gezerek bilgi almıştır.Sn. Cumhurbaşkanı her zaman olduğu gibi yeni yılda da okul ve derneklere katkıda bulunacağı sözünü de vermiştir.

Kamu oyuna saygı ile sunulur.

KTEF LTB Başkanı Sn. Mehmet Harmancı’yı ziyaret etti

admin 10 May , 2019 0 comments Genel, Haberler

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, Engelliler Haftası dolayısıyla Başkan Harmancı ile biraraya gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Yücetürk ziyarette, Başkan Harmancı’ya engellilerin sorunlarını içeren bir dosya sundu.

Ziyarette engellilerin karşılaştığı sorunlara değinen Yücetürk, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası’nın öngördüğü adımların atılmamasını eleştirerek, 13 yıldır devlete bu yasa kapsamında hiçbir engellinin istihdam edilmediğine, 660 kişinin iş beklediğine dikkat çekti.

LTB Başkanı Harmancı
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belediye olarak her zaman özel gereksinimli bireylerin yanında olduklarını söyledi ve LTB Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nin ulaşım, dolaşım, erişilebilirlik ve sosyal yaşama katılım konularda özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçları doğrultusunda hizmet sunduğunu belirtti.