11.05.2020 Tarihli Basın Bildirisi

admin 11 May , 2020 0 comments Duyurular

11.05.2020

Basın Bildirisi;

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nin, Engelliler haftası münasebeti ile 11 Mayıs Görme Engelliler günü basın bildirisi.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nin Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu talepleri, aşağıda aynen verildiği gibidir.

• Özel eğitim merkezlerinde görevli bulunan görme engelliler ile ilgili iki öğretmenin görme engelliler okuluna transfer edilmelerini talep ediyoruz.
  • Bilgisayar sınıfına uzman bir bilgisayar öğretmeninin atanması.
  • Müzik sınıfına uzman bir müzik öğretmeninin atanması.
  • Modelaj el işleri sınıfına, uzman bir öğretmenin atanması.
  • Atatürk Kültür Merkezindeki sesli kütüphanenin, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği sesli kütüphanesine aktarılması.
  • Görme engelli çocukları okul ve okullara taşıyacak bir servis aracının. Acilen Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okuluna sağlanmasını istiyoruz.

Kamuoyuna saygı ile açıklanır.

08.05.2020 Tarihli Basın Bildirisi

admin 11 May , 2020 0 comments Duyurular, Genel

08.05.2020

BASIN BİLDİRİSİ

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası bu yıl buruk geçecek.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu tarafından her yıl düzenli kutlanmakta olan 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Günü Haftası bu yıl COVİD – 19 virüsü nedeni ile aktif olarak kutlanmayacak. Ancak yönetim kurulunun almış olduğu karar uyarınca hafta boyunca basın medya yoluyla engellilerin sosyal ve ekonomik sorunları dile getirecektir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak ülkemizde yaşayan altı bin raporlu engellinin genel sorunlarını içeren 13 maddelik istem paketi meclis ve üst düzey yetkililere yazılı olarak iletilecektir. Ayrıca en büyük sorunlarımızdan olan engellilerin istihdamı ve özel eğitim konuları ağırlıklı olarak hükümetin ilgili mercilerine yazılı olarak iletilip konuların sıcak tutulması sağlanacaktır.

Kamuoyunun dikkatine saygı ile açıklanır.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı

08.05.2020

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu’nun almış olduğu bir kararla aşağıda aynen belirtilen 13 maddelik istem paketini Devlet ve Hükümet Yetkilileri’ne bir kez daha aktarmayı görev saymaktadır.

• Engellilerin genel sorunlarını çözecek engelliler dairesinin acilen kurulması.
  • Özel eğitim yasa ve tüzüklerinin acilen Meclis’ten çıkarılması.
  • 18 Yaş Üstü Engelliler Rehabilitasyon Merkezleri ile yakında açılması planlanan Engelsiz Yaşam Evine devlet tarafından ihtiyaç duyulan kadrolarla ilgili gerekli çalışmaların acilen tamamlanması ve gerekli yasaların yapılması.
  • Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdam Yasası altında mevcut olan Derecelendirme Tüzük’ü, İş koşulları ve Nakdi Yardımlar Tüzük’ü ile Hak ve Ödevler Tüzükleri’nin iyileştirilmesi.
  • Engelli yurttaşlarımızın kamuya açık alanlarda ve kamuya yönelik hizmetlerden eşit şekilde yararlanmalarını engelleyen ulaşım, dolaşım ve erişim sorunlarına ivedi çözüm getirilmesi.
  • 2006 yılından beri gerekçesiz olarak kamuya yapılmayan yüzde dörtlük engelli istihdamın acilen yapılması ve sağlık kurulu raporu nedeni ile istihdam edilemeyen engellilere de asgari ücret düzeyinde nakdi yardım sağlanması.
  • Özel bakıma gereksinimleri olan Engellilerin ailelerinin maddi durumuna bakılmaksızın bakıcılarına asgari ücret düzeyinde maaş bağlanması.
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi’nden geçen B.M. Engelli Hakları Bildirgesi’nin acilen uygulanması için gerekli tüzüklerin ivedilikle çıkarılması.
  • Yaşamlarını nakdi yardımla sürdüren engellilere elektrik, su ve telefon gibi muafiyetlerin acilen sağlanması.
  • İlçe merkezlerinde bulunan özel eğitim okullarına ve/veya kaynak sınıflara ve/veya kaynaştırılmış eğitime devam eden engelli çocukların tamamının ulaşımlarını sağlayacak servislerin konulması ve servislerde bakıcı olması.
  • Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu girişimleri ile Türkiye Kızılay’ından alınıp devlet eliyle hizmete açılan Girne Karakum’daki 18 yaş üstü Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nin yanında bulunan alana Engelli Tatil Köyü yapılmasının sağlanması.
  • Bakanlar Kurulu kararı ile 1985 yılında Kıbrıs Türk Görmezler Derneği ile Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği’ne tahsis edilen merkez bina ve okul arsalarının bir an önce tapularının verilmesi.
  • Kıbrıs Türk Görmezler Derneği tarafından inşa edilecek olan tam donanımlı göz hastanesi için devlet tarafından uygun görülecek bir yerin geciktirilmeden tahsis edilmesi.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nin Araba Piyangosu Talihlisi Lefkoşa Kazasında Bulundu,

admin 09 Oca , 2020 0 comments Haberler

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği tam donanımlı göz hastanesi inşası ve görme engellilerin eğitimi yararına çıkarmış olduğu 30.000 adet Araba ve Zengin Elektronik Beyaz Eşya piyango biletlerinin halkımızın yoğun ilgi ve destekleri ile büyük çoğunluğu satılmış olup 281000 TL brüt hasılat elde edilmiştir.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği kuruluş tarihinden beri 45 yıldır büyük bir başarı ile düzenlemekte olduğu araba ve zengin elektronik beyaz eşya piyangosunun en büyük ikramiyesi olan Suzuki Splash aracı Lefkoşa sakinlerinden Güncan Canbilek Çobanoğlu 12211 no lu piyango bileti ile kazanmıştır.

Talihlimize aracı 09/01/2019 tarihinde  saat 11:00’da Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Genel Merkezi önünde Dernek Başkanı Derviş Yücetürk tarafından kontak anahtarı törenle teslim edilmiştir.Kamuoyuna saygı ile açıklarken, piyango biletlerinin çoğunluğunun tüketilmesine katkı koyan başta duyarlı halkımıza, Okullara, Belediyelere K.T. Barış Kuvvetlerine, Güvenlik Kuvvetlerine tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

NOT:Piyango arabasını kazanan şanslımız Güncan Canbilek Çobanoğlu örnek bir davranış göstererek Kıbrıs Türk Görmezler Derneğimize 1000 tl tebberrü bağışında bulunmuştur.Kamoyuna saygılarımla açıklanır.

K.T.GÖRMEZLER DERNEĞİ BAŞKANI

Derviş Yücetürk

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Piyangosu Çekildi.

admin 31 Ara , 2019 0 Comments Duyurular, Haberler

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Piyangosu Çekildi

31.12.2019  tarihinde Genç TV stüdyolarında saat 10:00’da Noter Mehmet Bozalanlar denetiminde Milli Piyango İdaresi tarafından çekilen piyangomuzun kazanan şanslı numaraları aşağıda aynen verildiği gibidir.

1-) En büyük ikramiye Suzuki Splash marka otomatik salon araba   12211

2-)1 adet Acer  marka laptop (çantasıyla birlikte 26592

3-)1 adet Vestfrost  marka normal boy buzdalabı  23665

4-)1 adet Vestfrost  marka 5 kg çamaşır makinesi12394

5-) 1 adet Geepas marka mikrodalga 15325

6-)1 adet Awox marka su sebili 08598

7-)1 adet Timberh marka gazlı soba 00067

8-)1 adet Simbo marka kahve makinası22370

9-)1 adet Lecla marka buharlı ütü 23611

10-)1 adet Geepas  marka kettle  04638

NOT: Kazanan piyango şanslıları, ikramiyelerini mesai saatleri içerisinde Kutlu Adalı Sok. No:12 Kızılay Lefkoşa adresinde bulunan Dernek Genel Merkezi’nden bilet ve kimlik kartlarını ibraz ederek alabilirler.

TEL:0392 22 72 452-22 86 376-22 78 228

CEP:0533 863 66 63-0533 860 42 93

FAX:22 75 809             WEB:http://www.ktgormezlerdernegi.org

Mehmet Bozalanlar                                                                Derviş Yücetürk

Noter                                                                  K.T.Görmezler Derneği Başkanı

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER DAYANIŞMA GÜNÜ GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE KUTLANDI

admin 13 Ara , 2019 0 comments Genel

3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü münasebeti ile sn Cumhurbaşkanı Mustafa AKINCI ve sn Başbakan Ersin TATAR K.T.Görmezler Derneği ve K.T.Engelliler Federasyonu merkezine 4.12.2019 tarihinde anlamlı ziyaretlerde bulunarak engellilerin genel sorunlarını yerinde dinleyerek 14 maddelik istem paketi çerçevesinde var olan sosyal ve ekonomik sorunları başta engelliler dairesinin kurulması özel eğitim yasasının yasalaşması ve engelli istihdamlarının yapılması hususlarında çok sıcak ve önemli görüşmeler yapılmış tır.

Gün dolayısı ile K.T.Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyeleri başkan Derviş YÜCETÜRK  başkanlığında K.K.T.C meclis başkanı Teberükken ULUÇAY K.K.T.C çalışma ve sosyal güvenlik bakanı sn Dr Faiz SUCUOĞLU Tc büyükelçisi Sn ALİ MURAT BAŞÇERİ ve milli eğitim kültür bakanı Sn NAZIM ÇAVUŞOĞLU ile anlamlı görüşmelerde bulunmuşlardır. Ayrıca milli eğitim kültür bakanlığıyla müşterek dereboyunda farkındalık yürüyüşü gerçekleştirilmiştir.Gün dolayısıyla K.T.Engelliler Federasyonu yönetim kurulu ve üyeleri ATATÜRK anıtı Dr FAZIL KÜÇÜK anıtı ve R.R.DENKTAŞ Anıtkabrine Çelenk koyup saygı duruşunda bulunurlarken 3 aralık günü saat 10 da merkez binamızın Mehmet ALİ Tatlıyay  Eğitim Kültür salonunda engellilerin sorunlarını dile getirmek amacı ile basın toplantısı yapılmıştır .

Kamoyuna saygı ile açıklanır.

KIBRIS TÜRK ENGELLİLER FEDERASYONU’NUN 03 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER DAYANIŞMA GÜNÜ ETKİNLİKLER PROGRAM

admin 02 Ara , 2019 0 comments Haberler

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı  Sn. Derviş Yücetürk’ün günle ile ilgili basın bildirisi yayınlanacaktır.

03.12.2019 SALI

Saat  09:00  ATATÜRK anıtına çelenk koyma ve saygı duruşu yer alacaktır.

Saat  09:10  Girne kapısında Dr. Fazıl Küçük anıtına çelenk koymaları  ve saygı duruşu yer alacaktır.

Saat  09:30  kurucu Cumhurbaşkanı R.Raif Denktaş’ın anıt kabrinde çelenk koyma ve saygı duruşu yer alacaktır.

Saat 09:50  K.T.Görmezler Derneği Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim salonunda K.T.Engelliler Federasyonuna bağlı dernekler başkan ve temsilcileri ile günün anlam ve önemi ile ilgili basın toplantısı yer alacak.

Saat  10:30  3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü münasebetiyle Dereboyunda yapılacak Engelliler Farkındalık yürüyüşüne  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel eğitim okullarıyla birlikte K.T.Engelliler Federasyonu ve Federasyona bağlı dernek ve üyeleri de katılımda yer alacak.

3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma günü  münasebeti ile Enğellilerin genel sorunlarını içeren 14 maddelik istem paketi ilgili mercilere iletip medya yoluyla komoyu yaratılacaktır.

04.12.2019 ÇARŞAMBA

Saat  10:00 da Sn Cumhurbaşkanı Mustafa  akıncının gün dolayısı ile K.T.görmezler derneği ve K.T.Engelliler  Federasyonu merkezine ziyaretleri yer alacaktır .

Saat 15.30 da K.T.Engelliler Federasyon yönetim kurulu Sn Başbakan Ersin Tatarla makamlarında görüşmeler yer alacaktır .

Saat 14:30 da K.T.Engelliler federasyonu yönetim kurulu çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Sn Dr. Vaiz Sucuoğlu ile makamlarında görüşmeleri yer alacaktır.

Basın ve medya yetkilerinin bilgilerine saygılarımla arz ederim.

K.T. Engelliler Federasyon Başkanı

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Sn.Başbakan Ersin Tatar’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu .

admin 21 Ağu , 2019 0 comments Haberler

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Derviş Yücetürk Başkanlığında seçkin bir heyetle 09.08.2019 tarihinde Sayın Başbakan Ersin Tatar’a nezaket ziyeretinde bulunarak,engellilerin genel sorunlarını içeren 14 maddelik istem paketi ile acil istihdam bekleyen istihdama hazır 44 engelli’nin listesi de kendilerine sunulmuştur. Görüşme çerçevesinde ağırlıklı olarak engelli hizmetlerini bir çatı altında toplayacak engelliler dairesinin koordinatör Bakanlık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde acilen kurulması talep edilirken bugüne kadar hiçbir hizmet verememiş engelli hizmetleri koordinasyon kurulununda iptal edilmesi istenirken engelliler yasası gereği 2006 yılından beri kamu’ya tek bir engelli’nin istihdam edilmemesi bir devlet ayıbı olduğunu ve bu ayıbın bir an önce ortadan kaldırılması için engelli istihdamının acilen başlatılması istenmiştir.

Kamu oyuna saygıyla duyurulur.

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı

DERVİŞ YÜCETÜRK

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nin Araba Piyangosu Talihlisi Güzelyurt Kazasında Bulundu,

admin 21 Ağu , 2019 0 comments Genel, Haberler

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği tam donanımlı göz hastanesi inşası ve görme engellilerin eğitimi yararına çıkarmış olduğu 30.000 adet Araba ve Zengin Elektronik Beyaz Eşya piyango biletlerinin halkımızın yoğun ilgi ve destekleri ile büyük çoğunluğu satılmış olup 206.000 TL brüt hasılat elde edilmiştir.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği kuruluş tarihinden beri 43 yıldır büyük bir başarı ile düzenlemekte olduğu araba ve zengin elektronik beyaz eşya piyangosunun en büyük ikramiyesi olan Fiat Egea Sedan salon aracı Bostancı Köyü / Güzelyurt sakinlerinden emekli memur Ramadan Karabekir 04131 nolu piyango bileti ile kazanmıştır.

Talihlimize aracı 08/01/2019 tarihinde  saat 11:00’da Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Genel Merkezi önünde Dernek Başkanı Derviş Yücetürk tarafından kontak anahtarı törenle teslim edilmiştir.Kamuoyuna saygı ile açıklarken, piyango biletlerinin çoğunluğunun tüketilmesine katkı koyan başta duyarlı halkımıza, Okullara, Belediyelere K.T. Barış Kuvvetlerine, Güvenlik Kuvvetlerine tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı

Derviş Yücetürk

KIBRIS TÜRK GÖRMEZLER DERNEĞİ’ NİN İKİ YILLIK 16. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI FAALİYET RAPORU

admin 26 Tem , 2019 0 comments Haberler

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’ nin 17.06.2017 Tarihinden 29.06.2019 Tarihine Kadar İKİ Yıllık 16. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI  Faaliyet Raporu;

Sayın Üyeler:

• Kıbrıs Türk Görmezler Derneği kuruluş amaçları doğrultusunda, 43 yıldan beridir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ nde yaşayan görme engelli üyelerinin, her türlü refah ve mutluluğu için günümüze değin çok etkin, özverili hizmetler vermiştir, vermeye de devam edecektir.

• Kıbrıs Türk Görmezler Derneğinin 17 Haziran 2017 tarihli 15. olağan genel kurul toplantısında, iki yıllık görev için seçilen yönetim kurulu organı üyeleri ile diğer yetkili organların üyeleri, bugüne kadar 24 aylık süre içerisinde dernek ve üyeleri yararına hizmeti hiç aksatmadan gece ve gündüz demeden, sizler ve hepimiz için büyük özverili çabalar sarf etmiştir.

• Dernek Başkanı Derviş Yücetürk’ ün başkanlığında 7 kişilik yönetim kurulu ekibi büyük dayanışma göstererek, hizmet süreleri içerisinde 200 hayırlı karar üreterek sizlere faydalı olmaya çalışmışlardır. Yönetimimiz üye ayırımı yapmadan hepinize de eşit muamele yaparak, her türlü kısa ve uzun vadeli sosyal ve ekonomik sorunlarınıza çözüm getirmek için, canla başla uğraşmışlardır.

• Kuruluşumuzun bugünkü konumu gerek yurt içinde gerekse uluslararasında, çok güçlü ve önemli bir pozisyonda bulunmaktadır.

• Kuruluşumuzun büyük atılımlarıyla herkesin gıptayla baktığı, tam donanımlı kendi mülkü olan merkez kampüs binası bulunmaktadır. Bu merkez içerisinde sizlere olduğu kadar üyesi bulunduğumuz Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonunun, tüm üyelerine de tam mesai olarak hizmet veren ödenekli sekreteri, temizlik elemanı, part–time çalışan şoförü ile gönüllü hizmet veren görevlileri bulunmaktadır.

• Derneğimiz Yücetürk başkanlığındaki ekiple iki yıllık faaliyet süresi içinde birçok önemli hizmetlere imza atmışlardır. Kampüs binasının yeniden elden geçirilerek üye ve konuklarına daha iyi hizmet vermesi için, binada genel bakım yapılmıştır. Rehabilitasyon merkezi binasında tadilat yapılarak banyo-tuvaletlerin her şeyi ile köklü yenilenmesi, mutfak dolaplarının yenilenmesi ve binanın komple boyanması yapılmıştır.

• Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonuyla ortak projemiz olan ve halen Lefkoşa’da inşası sürmekte olan, 48 yataklı Engelsiz Yaşam Evi projesinin 2019 yılının sonlarına doğru hayat bulması için her türlü özverili çalışmalar devam etmektedir.

• Büyük bir özveri ile inşa edilmiş olup, 3 Ekim 2005 tarihinde fiilen tüm bölümleriyle hizmete açılan 4 katlı Görmezler Eğitim Merkezi Kampus’ü içinde bulunan, Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okuluna, eğitim kalitesinin artırılması için her türlü maddi ve manevi destek verilmiştir.

• İdari kat bölümünün tam donanımla 5000 engelliye hizmet vermesi sağlanmıştır. Derneğimizin 1986 yılındaki ilk projesi olarak Dernek Genel Merkezi’ nin inşa edilip, hizmete açılmasından sonra, en büyük gururumuz olarak II. büyük projemiz Görmezler Eğitim Merkezi Kampüsünün büyük bir başarı ile hayata geçirilmesi, derneğimizin güven ve itibarını artırmıştır. Yönetimimiz büyük bir kararlılıkla III. dev projemiz olan, tam donanımlı merkezi bir göz hastanesi için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürürken, siz saygıdeğer üyelerin sağlık, eğitim, istihdam, rehabilitasyon, sosyal güvenlik ve diğer güncel sorunlarıyla ilgili, insancıl amaçlı her türlü girişim ve çalışmalar, eksiksiz olarak günü gününe yerine getirilmiştir.

• Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasa’ sı ile ilgili, çıkan her türlü problemin çözümü için Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ile işbirliğine gidilmiş ve başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Meclis Başkanı, Başbakan, T.C. Büyükelçiliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Sağlık Bakanı, Milli Eğitim ve kültür Bakanı, K.T Barış Kuvvetleri Komutanı, K.T. Güvenlik Kuvvetleri Komutanı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı ve Lefkoşa Türk Belediye Başkanı gibi daha birçok üst düzey yetkililerle çok etkin özverili görüşme ve çalışmalar yapılmıştır.

• Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasa’ sı gereği istihdam çalışmalarımız Federasyon’ la işbirliği içinde, etkin bir şekilde bu dönemde de sürdürülmüştür.

• 5.2015 tarihinde hizmet vermeye başlayan sesli ve kabartma kütüphanenin güçlendirilerek kitap kapasitesinin artırılması için birçok üniversite ile birlikte etkin çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

• Yönetimimiz iki yıllık hizmet yelpazesi içinde dernek ve üyelerimizin ihtiyacı olan modern teknoloji ürünü araç ve gereçlerini demirbaş olarak sağlamıştır.

• Görme Engelli kardeşlerimizin haklı sesini içte ve dışta daha etkin bir şekilde duyurabilmek için yerel basın kuruluşlarıyla sıcak diyaloğa girilerek birçok sözlü ve yazılı aydınlatıcı programların yayınlanması sağlanmıştır.

• Yardımlar konusunda her dönemde olduğu gibi, son iki yıllık hizmet döneminde de sözlü ve yazılı başvuran ihtiyaçlı üyelerin imkanlar nispetinde tümüne de, ilaç, gözlük ve doktor katkıları cömertçe yapılırken Görme Engellilere özgü Türkçe konuşan kol saati, özel baston ve her türlü eğitim amaçlı araç ve gereçler bağış olarak verilmiştir.

• Ayrıca tüm ihtiyaçlı engelli üyelerimize de çeşitli amaçlar doğrultusunda önemli miktarlarda acil sosyal yardım katkıları verilmiştir.

• Gelir getirici faaliyetler konusunda Yönetimimiz büyük bir dayanışma göstererek birçok gelir getirici etkin faaliyetler tertiplemiştir. Tertiplenen faaliyetler arasında en önemlileri yılbaşı araba piyangoları, konser, halk bağışları ve üye aidatlarının toplanması gibi çalışmalar yer almıştır.

Siz saygıdeğer üyelerin bilgi ve onaylarına saygılarımızla arz olunur.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği

Yönetim Kurulu Adına