Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, federasyona üye derneklerin başkanlarıyla birlikte Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, engellilerin öncelikli sorunları anlatarak taleplerini yineledi.

Yücetürk, konuşmasına bir kez daha KKTC’de hükümet sorunu yaşandığına işaret ederek, tüm sorunlar gibi engelliler konusunda da atılan adımların sıfırlandığını söyledi.

Yücetürk, yasa gereği kamuya istihdamda yüzde 4 engelli çalıştırma zorunluluğu olduğunu ama 13 yıldır tek bir engellinin kamuya istihdam edilmediğini anlatarak, 660 kişinin iş beklediğini söyledi.

Bağımlıların bile engellilere ayrılan kaynaktan yararlanır hale geldiğini belirten Yücetürk, siyasi amaçla kurulan Engelli Hakları Komisyonu’nu ve çalışmalarını da eleştirdi. Yücetürk, “Bize 5 kişilik istihdam önerdiler, reddettik, sonra bu 10’a çıkarıldı, yine reddettik. Bu zaten bizim yasal hakkımız, niye aracılar üzerinden pazarlık edelim” dedi.

Sosyal devlet çatısı altında bir dizi yasa çıkarıldığını ancak ne tüzüklerin çıkarıldığını ne de uygulayan olduğunu belirten Yücetürk, yıllardır talep listelerinin kısalmadığını çünkü engelliler için adım atılmadığını vurguladı.