Görme Engelliler Okuluna “Tablet ve Maske” Bağışında Bulunuldu.

admin 06 Eki , 2020 0 comments Haberler

Pervin Güller başkanlığındaki Lefkoşa Merkez Lions Kulübü heyeti bugün 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü münasebetiyle Görmezler Derneğini ziyaret ederek öğrencilere yönelik eğitimlerde bulunmak üzere 4 Adet Elektronik Okuma Tableti ve kumaş maske bağışında bulundu.

Pervin Güller: Duyarlı Sponsorlarımızın sayesinde güçlüyüz.

“UNESCO” tarafından her yıl okuryazarlıkla ilgili sorunlara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Dünya Okuma Yazma Günü” 8 Eylül 1967 yılından beri kutlanmaktadır. Bu günde çeşitli ülkelerde okuma yazmanın bireyler ve toplum için olan önemi vurgulanıyor.

Bizler de bu yıl Uluslar arası Lions Kulüplerinin Küresel Hizmetlerinden Görme Aktivitesi çerçevesinde,

Hasine Öztürk başkanlığında oluşturduğumuz Görme Komitesi üyeleri olarak Görmezler Derneğimizle kurduğumuz temasta Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Eğitim Okulu’nda eğitim gören özel çocuklarımızın eğitimlerinde ihtiyaç duyulan gereçleri tespit ettik. Bu çocuklarımızın eğitiminde kullanılmak üzere, “Atleks Co. Ltd. Direktörü Ahmet Sanver” ve “ITech Trading Ltd. Direktörü Hüseyin İlker Erçen” kanalı ile temin ettiğimiz görme engelli çocukların ihtiyacı olan eğitim gereçlerinden ikişer adet “Okuyucu Elektronik Tableti” temin ettik.

Ayrıca, yeni okul çalışanları, eğitmenleri ve öğrencilerin ihtiyacı olan hijyen malzemesi ve maskeyi de yerel dezenfektan ve maske imalatçı firma olan Konil&Sons Ltd. Direktörü Üyemiz Asiye Konil bizzat sizlere teslim etmek üzere buradadır. Ne mutlu bizlere ki böylesine duyarlı Sponsorlarımız sayesinde güçlüyüz ve engelli çocuklarımıza karşılıksız hizmet edebiliyoruz.

Derviş Yücetürk : “İyi ki varsınız”

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği ve Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk de bağışların teslim töreninde yaptığı konuşmada: “ Duyarlı davranışınızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz. İyi ki varsınız” dedi. Yücetürk Lefkoşa Merkez Lions Kulübü Başkanı Pervin Gürler’e, Kurucu Başkanı Ezcan Özsoy’a ve Sponsor Firma Direktörleri Ahmet Sanver, Hüseyin İlker Erçen ve Asiye Konil’e derneğin birer teşekkür belgesini takdim etti.

Written By admin