Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na nezaket ziyaretinde bulundu

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve Federasyona Bağlı K.T.Görmezler Derneği, K.T.Zihinsel Engelliler Derneği,Engelli Aileleri Dayanışma Derneği, Umut Otizm Derneği, Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği, K.T.Ortopedikler Derneği dernek başkanları, K.T.Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk başkanlığında yeni Koordinatör Bakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu’na nezaket ziyaretinde bulunarak ülkemizde yaşayan engellilerin sosyal ve ekonomik sorunlarını içeren 14 maddelik istem paketini ve engellilerin istihdamı ile ilgili hazırlanan acil istihdam bekleyen engelliler listesini Sn. Bakana sunarken Başbakanlık’a bağlı Engelli Hizmetleri Koordinasyon Kurulu’nun acilen iptal edilmesini ve Bakanlık bünyesinde Engelli Dairesinin bir an önce oluşturulmasını talep etti. Ayrıca, engellilerimizin genel sorunları üzerinde görüş alış-verişinde bulunulmuştur.

Kamu oyuna saygı ile açıklanır.

K.T. Engelliler Federasyonu

Written By Derviş Yücetürk