Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Bakanlık Müsteşarı Aytunç Şirket ve İlköğretim Dairesi Müdürü Hakkı Başarı, Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulu’nu ziyaret etti.

20/10/2022

Bakan Çavuşoğlu’na, Aytunç Şirket ve Hakkı Başarı’nın yanı sıra Bakanlık bürokratları da eşlik ederken, Okul Sorumlu Öğretmeni Ülkü Şah ve Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk ziyaret esnasında hazır bulundu.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’ne ait binada tam ve kısmi görme engeli bulunan öğrencilere eğitim verilen okulda incelemelerde bulunan Çavuşoğlu, eğitim ve okulun ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nin de okula her konuda çok önemli katkılarının olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Derviş Yücetürk ve Yönetim Kurulunun çok önemli işlere imza attığını ifade ederek teşekkürlerini iletti.

“Özel Gereksinimli Bireylerin Eğitimi Yasa Tasarısı”nın hafta başı Meclis’ten oy birliği ile geçtiğine de değinen Çavuşoğlu, eğitim hizmetlerinde fırsat eşitliği, eğitimin devamlılığı ve gereksinimlere göre eğitim alınmasını sağlayacak bu yasanın hazırlanmasında emeği geçenlere ve destek veren herkese teşekkür etti.

Written By admin