10/05/2015

KIBRIS TÜRK ENGELLİLER FEDERASYONU’NUN 10-16 MAYIS DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLER PROGRAMI;

10 MAYIS PAZAR

Genel Açılış Günü

1. Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk’ün hafta ile ilgili basın bildirisi yayınlanacaktır.

11 MAYIS PAZARTESİ

Görme Engelliler Günü

1. 11 Mayıs Pazartesi, Görme Engelliler günü münasebetiyle Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nin günle   basın bildirisi yer alacaktır.
  2. Saat 09:20 Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, diğer dernek ve özel eğitim okul temsilcilerinin Atatürk Anıtı’na çelenk koymaları yer alacaktır
  3. Saat 09:40 Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, diğer dernek ve özel eğitim okul temsilcilerinin Dr. Fazıl Küçük anıt kabrine çelenk koymaları yer alacaktır.
  4. Saat 10:10 Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, diğer dernek ve özel eğitim okul temsilcilerinin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş anıt kabrine çelenk koymaları yer alacaktır.
  5. Saat 10:15’de Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Sayın Derviş Yücetürk BRT 1 Radyosunda canlı söyleşisi yer alacaktır.
  6. Saat 10:30 Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Merkez binamızın 1. katında bulunan Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür salonunda Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonuna bağlı dernek başkanlarının katılımları ile basın toplantısı yapılacaktır.
  7. Engellilerin genel beklentilerini içeren 11 maddelik istem paketinin ilgili mercilere iletilmesi yer alacaktır.
  8. Saat13:00’da Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin, Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sivil Savunma Teşkilat Başkanı  Fatih Yarımbaş ile görüşmeleri yer alacaktır.
  9. Saat 14:30’da Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin, Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile görüşmeleri yer alacaktır.

12 MAYIS SALI

İşitme – Konuşma Engelliler Günü

1. 12 Mayıs Salı İşitme – Konuşma Engelliler günü münasebetiyle Kıbrıs Türk İşitme – Konuşma Engelliler Derneği’nin günle ilgili basın bildirisi yer alacaktır.
  2. Saat 10:00’da Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin, Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmeleri yer alacaktır.
  3. Saat 11:00’da Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin, Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ile görüşmeleri yer alacaktır.
  4. Saat 12:30’da Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyelerinin, Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile görüşmeleri yer alacaktır.
  5. Saat 14:30’da Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyelerinin, Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Zeren Mungan ile görüşmeleri yer alacaktır.

13 MAYIS ÇARŞAMBA

Ortopedikler ve Spastikler Günü

1. 13 Mayıs Çarşamba Ortopedik ve Spastikler günü münasebetiyle Kıbrıs Türk Spastikleri Koruma Cemiyeti’nin günle ilgili basın bildirileri yer alacaktır.
  2. Saat 10:00’da Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Başkanı Sayın Derviş Yücetürk, BRT 1 ekranında canlı söyleşisi yer alacaktır.

14 MAYIS PERŞEMBE

Zihinsel Engelliler Günü

1. Saat 09:00’da Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin, Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova ile görüşmeleri yer alacaktır.
  2. Saat 11:30’da Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin, Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Dr. Sibel Siber ile görüşmeleri yer alacaktır.
  3. Saat 14:30’da Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyelerinin, Sayın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ile görüşmeleri yer alacaktır.

15 MAYIS CUMA

Ruhsal Engelliler Günü

1. 15 Mayıs Cuma günü 10:00-15:00 saatleri arası Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının Gazimağusa Gülseren Kışlasında engelli dernekler işbirliği ile engellilerin temsili askerlik etkinlikleri düzenleneceklerdir.
  2. Saat 16:30’da Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu yönetim kurulu üyeleri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na nezaket ziyaretinde bulunacaklardır.

16 MAYIS CUMARTESİ

Genel Kapanış Günü

1. Haftayla ilgili sonuç bildirgesinin yayınlanması yer alacaktır.

NOT: Haftayla ilgili gerçekleştirilecek diğer randevular ek programla sizlere bildirilecektir.

K. T. Engelliler Federasyonu Başkanı