K.T.ENGELLİLER FEDERASYONU YÖNETİM KURULU HÜKÜMETİ TEMSİLEN BAKANLARLA GÖRÜŞTÜ

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası münasebeti ile K.T.Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ve beraberinde ki seçkin bir heyet Sn. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkay Tokel’i ziyaret ederek koordinatör Bakanı olarak K.K.T.C ‘de yaşamını sürdüren 4,135 raporlu kayıtlı engellinin her türlü sosyal ve ekonomik sorunlarını içeren ve halen çözümlenmemiş sorunları hazırlanmış olan 12 maddelik istem paketi ile masaya koyarak enine boyuna görüşmüşlerdir.

Konularla ilgili büyük duyarlılık gösteren Sn. Bakandan Özürlüleri Koruma, Rehabilite ve İstihdam yasası ile tüzüklerin günün koşullarına göre yeniden tadil edilmesi, istihdamın devamı, rehabilitasyon merkezlerinin geliştirilmesi ve diğer sosyal hak ve menfaatlerin icraata geçilmesi için gerekli acil çalışmaların başlatılacağı sözünü aldık. Konulara gösterilen ilgi ve alakalarından ötürü Sn. Bakana teşekkürlerimizi arz ederken ayrıca hafta münasebeti ile engellilerin özel eğitim sorunlarını eski Sn. Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ile sağlık sorunlarını, Sn. Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Kaşif ile dernekler yasa tasarısı ile bazı önemli iç sorunları DA Sn. İçişleri Bakanımız İlkay Kamil ile görüşerek konuları detaylı bir şekilde masaya yatırarak çok önemli görüş alışverişinde bulunmuş ve engellilerle ilgili hazırlanmış 12 maddelik istem paketi de kendilerine sunulurken Sn. Bakanların göstermiş oldukları büyük duyarlılıklarından ötürü de kendilerine ayrı ayrı teşekkürlerimiz arz olunmuştur. Kamuoyuna saygı ile açıklanır.

K.T.Engelliler Federasyonu

Başkanı