Kıbrıs Türk Görmezler Derneği'nde Üyelik

Sayın Halkımız;

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nde üyelik 2 türlüdür:

1.
Doğal görme engelli üyelik
2.
Senpatizan üyelik

Doğal görme engelli üyeliğe %40 ve üzerinde engelli sağlık kurulu raporu bulunan yurttaşlar üye olabılir.

Senpatizan üyeliğe 18 yaşın üzerinde olan tüm yurttaşlar 5 YTL üyelik giriş harcı ve 30 YTL’lik üyelik aidatı ödemek koşuluyla üye olabilirler. Üyelik kaydını yaptıran doğal görme engelli ve senpatizan üyelere özel üyelik kimlik kartları verilir. Üyelik aidatları 6 ayda bir veya 12 ayda bir görevli tahsildar tarafından makbuz karşılığı alınır. Tüzük gereğince derneğin en yetkili organı olan yönetim kurulu ve yedek üyeliklerinde seçme ve seçilme hakkı doğal görme engelli üyelerdedir. Denetim ve disiplin kurulu üyeliklerine senpatizan üyeler de belli oranlarda seçme ve seçilme hakkına sahiptirler. Derneğin diğer aktif kollarda gönüllü görev almak isteyen her üye etkin faaliyet gösterebilir.