K.T.Görmezler Derneği’nin 11.06.2005 Tarihinden 23.6.2007 Tarihine Kadar İki Yıllık Faaliyet Raporu

Sayın Üyeler;
 
¨ Kıbrıs Türk Görmezler Derneği kuruluş amaçları doğrultusunda 30 yıldan beridir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan 364 görme engelli üyesinin her türlü refah ve mutluluğu için günümüze değin çok etkin, özverili hizmetler vermiştir; vermeye de devam edecektir.
 
¨  Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nin 11.06.2005 tarihli 9.cu Olağan Genel Kurul Toplantısında iki yılık görev için seçilen Yönetim Kurulu üyeleri ile diğer yetkili organların üyeleri bugüne kadar 24 aylık süre içerisinde Dernek ve üyeleri yararına gece ve gündüz hiç gözlerini kırpmadan sizler ve hepimiz için büyük özverili çabalar sarfetmişlerdir. 
 
¨ Dernek Başkanı Derviş Yücetürk’ün Başkanlığında 7 kişilik Yönetim Kurulu ekibi büyük dayanışma göstererek hizmet süreleri içerisinde 268 hayırlı karar üreterek sizlere faydalı olmaya çalışmışlardır. Yönetimimiz üye ayırımı yapmadan hepinize de eşit muamele yaparak her türlü kısa ve uzun vadeli sosyal ve ekonomik sorunlarınıza çözüm getirmek için canla başla uğraşmışlardır.
 
¨  Kuruluşumuzun bugünkü konumu gerek yurt içinde gerekse uluslararasında özellikle Türk Cumhuriyetleri içinde çok güçlü ve önemli bir pozisyonda bulunmaktadır.
 
¨   Kuruluşumuzun büyük atılımlarıyla herkesin gıptayla baktığı tam donanımlı kendi malı olan merkezi bulunmaktadır. Bu merkez içerisinde sizlere olduğu kadar üyesi bulunduğumuz Kıbrıs Türk Engelliler Federasyon’unun tüm üyelerine de tam mesai olarak hizmet veren ödenekli bir sekreteri, bir şöförü ve part-time çalışan elemanları bulunmaktadır. 
 
¨  Derneğimiz Yücetürk başkanlığındaki ekiple iki yıllık faaliyet süresi içinde bir çok önemli hizmetlere imza atmışlardır. Eski rehabilitasyon binasının yeniden elden geçirilerek üyelerine daha iyi hizmet vermesi için binada köklü değişiklikler yaparak binaya 2 yatak odası ,2 banyo tuvalet,çamaşırhane, geniş mutfak ve rehabilitasyon amaçlı salonla sesli ve kabartma kütüphanesi inşaa edilmiştir. Yapılar inşaa edilerek hizmete açılmıştır.
 
¨   Öte yandan büyük bir özveri ile inşaa edilip 3 ekim 2005 tarihinde fiilen tüm bölümleriyle hizmete açılan 4 katlı Görmezler Eğitim Merkezi kampüsü içinde R. Raif Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim okulu 21görme engelli öğrencisi ile hizmete açılmıştır.Yurt ve misafirhane bölümleri 18 yatak kapasitesiyle 10 yatakhane tam donanımlı olarak hizmete açılmıştır.  
 
¨   İdari bölüm 3500 engelliye hizmet verebilecek şekilde tam donanımlı olarak hizmete açılmıştır. Ayrıca teras ve kabartma radar sistemi ile özel asansörde hizmete açılmıştır. Derneğimizin 1986 yılındaki ilk projesi olarak dernek genel merkezinin inşaa edilip hizmete açılmasından sonra en büyük gururumuz olarak II. Büyük projemiz Görmezler Eğitim Merkezi kampüsünün büyük bir başarı ile hayata geçirilmesi derneğimizin güven ve itibarını artırmıştır. Yönetimimiz kolları sıvayarak III. Dev projemiz olan tam donanımlı merkezi bir göz hastanesi için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürürken siz saygı değer üyelerin sağlık , eğitim, istihdam, rehabilitasyon, sosyal güvenlik ve diğer güncel sorunlarıyla ilgili insancıl amaçlı hertürlü girişim ve çalışmalar eksiksiz olarak günü gününe yerine getirilmiştir. 
  
¨ Özürlüleri koruma rehabilite ve istihdam yasası ile ilgili çıkan hertürlü problemin çözümü için Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ile işbirliğine gidilmiş ve başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Meclis Başkanı, Başbakan, Dış İşleri Savunma Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı , Sağlık Bakanı , Milli Eğitim ve Kültür Bakanı ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı gibi daha birçok üst düzey yetkililerle çok etkin özverili görüşme ve çalışmalar yapılmıştır.
 
¨ Özürlüleri koruma rehabilite ve istihdam yasası gereği istihdam çalışmalarımız federasyonla işbirliği içinde etkin bir şekilde bu dönemde de sürdürülmüş ve 9 görme engelli olmak üzere 139 engelli istihdam edilmiştir. Özverili çalışmalarımızla günümüze değin istihdam sayısı 589’a yükselmiştir. Buda dernek ve federasyonumuzun en büyük gururu olmuştur. 
 
¨  Yönetimimiz iki yıllık hizmet yelpazesi içinde bir çok önemli araç ve gereci yenilerken derneğin en büyük başarı ihtiyacı olan iki aracınıda yenilemiştir.
 
¨ Görme Engelli kardeşlerimizin haklı sesini içte ve dışta daha etkin bir şekilde duyura bilmek için yerel basın yayın kuruluşlarıyla sıcak diyaloga girilerek bir çok sözlü ve yazılı aydınlatıcı programların yayınlanması sağlanmıştır.
 
¨  Yardımlar konusunda her dönemde olduğu gibi son iki yıllık hizmet döneminde de sözlü veya yazılı başvuran ihtiyaçlı üyelerin tümüne de ilaç, gözlük ve doktor katkıları cömertçe yapılırken görme engellilere özgü Türkçe konuşan kol saati, özel baston ve her türlü eğitim amaçlı araç ve gerecler bağış olarak verilmiştir.Ayrıca 80 engelli üyeye de çeşitli amaçlar doğrultusunda önemli miktarlarda acil sosyal yardım katkıları verilmiştir.
 
¨  Gelir getirici faaliyetler konusunda yönetimimiz büyük bir dayanışma göstererek birçok gelir getirici etkin faaliyetler tertiplemiştir. Tertiplenen faaliyetler arasında en önemlileri yılbaşı araba piyangoları, bölgelerde takılan rozetler, halk bağışları ve üye aidatlarının toplanması gibi çalışmalar yer almıştır. Siz saygıdeğer üyelerin bilgi ve onaylarına saygılarımızla arz olunur.
 
Siz saygıdeğer üyelerin bilgi ve onaylarına saygılarımızla arz olunur.
 

K.T.Görmezler Derneği Yönetim Kurulu
Başkan – Derviş Yücetürk …………………………… 
Asbaşkan – Raşit Kenan …………………………… 
Sekreter – Eray Beyazbayram …………………………… 
Mali İşler Sorumlusu – Nuri Erbaş …………………………… 
Halkla İlişkiler Sorumlusu –Galip Nalbantoğlu …………………………… 
Sosyalİşler Sorumlusu–Mehmet Ozanoğlu …………………………… 
Basın Yayın Sorumlusu – Fikri Gürpınar ……………………………