3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER DAYANIŞMA GÜNÜ KUTLANDI

 

 

3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü münasebeti ile 01/12/2016 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı sn Dr Sibel SİBER ziyaret edilerek engellilerin genel sorunlarını içeren 14 maddelik istem paketi bir dosya halinde kendisine sunulmuş ve tüm milletvekillerinin bilgilendirilmesi için de ikinci bir dosya sunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile açıklanır.

                                                                                            Derviş YÜCETÜRK

                                                                                          K.T Engelliler Federasyonu Başkanı

 

    

3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü münasebeti ile İçişleri Bakanı Sayın Kutlu Evren ziyaret edilerek engellilerin genel sorunları yanı sıra yeni dernekler yasasının acilen tadil edilmesi konusu da masaya yatırılmıştır. Kamuoyuna saygı ile açıklanır.

 

                                                                      Derviş YÜCETÜRK

                                                                                    K.T Engelliler Federasyonu Başkanı                 


3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü münasebeti ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Kolordu Komutanı Sn Ömer Paç Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonuna nezaket ziyeretinde bulunup engellilerin sorunları ile ilgili bilgi aldı. Kamuoyuna saygı ile açıklanır.

 

                                                                            Derviş YÜCETÜRK

                                                                                    K.T Engelliler Federasyonu Başkan

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü münasebeti ile Türkiye Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Konya şubesi başkan ve yetkilileri ile 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü Kıbrıs Türk Görmezler Derneği Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür salonunda gerçekleştirmiş olduğu ortak basın toplantısında engellilerin 14 maddelik genel sorunları olan en başta engelliler dairesinin kurulması, milli eğitim yasası altında özel eğitim tüzüğünün biran önce geçmesi,Engellileri Koruma Rehabilite  ve İstihdam yasası gereği istihdamların acilen yapılması ve ulaşım ve dolaşımla ilgili temel sorunların bir an önce halledilmesi için devlet ve hükümet yetkililerine uyarı niteliğinde açıklamalar yapılmıştır.  Kamuoyuna saygı ile açıklanır.

 

                                                        Derviş Yücetürk

                                                                      K.T Engelliler Federasyonu Başkanı