KIBRIS TÜRK GÖRMEZLER DERNEĞİ’ NİN 08 HAZİRAN 2013 TARİHİNDEN 13 HAZİRAN 2015 TARİHİNE KADAR İKİ YILLIK FAALİYET RAPORU;

Sayın Üyeler:

v  Kıbrıs Türk Görmezler Derneği kuruluş amaçları doğrultusunda, 38 yıldan beridir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ nde yaşayan görme engelli üyelerinin, her türlü refah ve mutluluğu için günümüze değin çok etkin, özverili hizmetler vermiştir, vermeye de devam edecektir.

v  Kıbrıs Türk Görmezler Derneğinin 08 Haziran 2013 tarihli 13. olağan genel kurul toplantısında, iki yıllık görev için seçilen yönetim kurulu üyeleri ile diğer yetkili organların üyeleri, bugüne kadar 24 aylık süre içerisinde dernek ve üyeleri yararına hizmeti hiç aksatmadan gece ve gündüz demeden, sizler ve hepimiz için büyük özverili çabalar sarf etmiştir.

v  Dernek Başkanı Derviş Yücetürk’ ün başkanlığında 7 kişilik yönetim kurulu ekibi büyük dayanışma göstererek, hizmet süreleri içerisinde 229 hayırlı karar üreterek sizlere faydalı olmaya çalışmışlardır. Yönetimimiz üye ayırımı yapmadan hepinize de eşit muamele yaparak, her türlü kısa ve uzun vadeli sosyal ve ekonomik sorunlarınıza çözüm getirmek için, canla başla uğraşmışlardır.

v  Kuruluşumuzun bugünkü konumu gerek yurt içinde gerekse uluslararasında, çok güçlü ve önemli bir pozisyonda bulunmaktadır.

v  Kuruluşumuzun büyük atılımlarıyla herkesin gıptayla baktığı, tam donanımlı kendi malı olan merkezi bulunmaktadır. Bu merkez içerisinde sizlere olduğu kadar üyesi bulunduğumuz Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonunun, tüm üyelerine de tam mesai olarak hizmet veren ödenekli sekreteri ve part–time çalışan, şoför ve temizlik elemanları ile gönüllü hizmet veren görevlileri, bulunmaktadır.

v  Derneğimiz Yücetürk başkanlığındaki ekiple iki yıllık faaliyet süresi içinde birçok önemli hizmetlere imza atmışlardır. Rehabilitasyon ve Misafirhane binasının yeniden elden geçirilerek üye ve konuklarına daha iyi hizmet vermesi için, binada köklü tamiratlar yapılmıştır. Ayrıca kampus binası ile rehabilitasyon merkezi binalarının, zemin ve çatı depolarıyla, boyler ve güneşlik sistemleri yenilenmiştir.

v  Kampus binası içinde bulunan yurt ve misafirhane, okul ve idari kat Tv’lerine tümüne de yeni sistem 14 adet uydu alıcısı takılmıştır.

v  Büyük bir özveri ile inşa edilmiş olup, 3 Ekim 2005 tarihinde fiilen tüm bölümleriyle hizmete açılan 4 katlı Görmezler Eğitim Merkezi Kampus’ü içinde bulunan, Rauf Raif Denktaş Görme Engelliler Özel Eğitim Okulununa, eğitim kalitesinin artırılması için 10 adet kabartma yazı daktilosu,1 adet matbaa baskı görevi gören çift başlı kabartma yazı printeri, elektronik büyüteç, kitap okuyucu ve konuşan müzik nota programı ile jas programları alınarak tam destek verilirken, okulun modelaj el işi odasına 18 btu’luk klima ve 1 adet ofis tipi buzdolabı temin edinmiştir. İdari kat bölümüne ise, modern fotokopi makinesi, bilgisayar seti printeri ile birlikte alınmış olup, kat perdelerinin tümü ve arşiv dolapları yenilenmiş ve ayrıca kampus binasının güvenliğinin artırılması için, 8 kanallı kamera sistemi,16 kanallı kamera sistemi ile değiştirilmiştir. Rehabilitasyon, yurt ve misafirhane bölümleri 12 yatakhanesi 22 yatak kapasitesiyle tam donanımlı olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

v  İdari kat bölümünün tam donanımla 5000 engelliye hizmet vermesi sağlanmıştır. Derneğimizin 1986 yılındaki ilk projesi olarak Dernek Genel Merkezi’ nin inşa edilip, hizmete açılmasından sonra, en büyük gururumuz olarak II. büyük projemiz Görmezler Eğitim Merkezi Kampusunün büyük bir başarı ile hayata geçirilmesi, derneğimizin güven ve itibarını artırmıştır. Yönetimimiz büyük bir kararlılıkla III. dev projemiz olan, tam donanımlı merkezi bir göz hastanesi için çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürürken, siz saygıdeğer üyelerin sağlık, eğitim, istihdam, rehabilitasyon, sosyal güvenlik ve diğer güncel sorunlarıyla ilgili, insancıl amaçlı her türlü girişim ve çalışmalar, eksiksiz olarak günü gününe yerine getirilmiştir.

v  Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasa’ sı ile ilgili, çıkan her türlü problemin çözümü için Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ile işbirliğine gidilmiş ve başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Meclis Başkanı, Başbakan, Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Sağlık Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, K.T Barış Kuvvetleri Komutanı, K.T. Güvenlik Kuvvetleri Komutanı, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı ve Lefkoşa Türk Belediye Başkanı gibi daha birçok üst düzey yetkililerle çok etkin özverili görüşme ve çalışmalar yapılmıştır.

v  Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasa’ sı gereği istihdam çalışmalarımız Federasyon’ la işbirliği içinde, etkin bir şekilde bu dönemde de sürdürülmüştür.

v  Mart 2008’den Ekim 2011 tarihine kadar Kıbrıs Türk Görmezler Derneğin de sözleşmeli sekreter olarak çalışan, Alsev Akçaylı Senar’ın 2009 ve 2010 yılları kapsamında yapmış olduğu çek ve evrak sahteleme suçlarından, polis tarafından kendine okunan 24 dava ile 29 Ocak 2015 tarihinde ağır ceza mahkemesinde dernek lehine sonuçlanmış olup söz konusu kişi 29 Ocak 2015 tarihinden 29 Mayıs 2015 tarihine kadar 4 ay süre ile hapislik cezasına çarptırılmıştır. Ayrıca sirkat yapmış olduğu meblağanında hukuk davası açmak sureti ile derneğimize ödeneceği hususu, 03 Şubat 2015 tarihli mahkeme kararı suretinde belirtilmiş olduğunu sizlerin bilgilerine getiririz.

v  Tüm görme engelli üyelere hizmet verecek olan tam donanımlı, kitap okuyucuları da dahil Sesli ve Braille Kütüphanesi 15 Mayıs 2014 tarihinde resmen açılmıştır.

v  Yönetimimiz iki yıllık hizmet yelpazesi içinde dernek ve üyelerimizin ihtiyacı olan modern teknoloji ürünü araç ve gereçlerini sağlamıştır.

v  Görme Engelli kardeşlerimizin haklı sesini içte ve dışta daha etkin bir şekilde duyurabilmek için yerel basın kuruluşlarıyla sıcak diyaloğa girilerek birçok sözlü ve yazılı aydınlatıcı programların yayınlanması sağlanmıştır.

v  Yardımlar konusunda her dönemde olduğu gibi, son iki yıllık hizmet döneminde de sözlü ve yazılı başvuran ihtiyaçlı üyelerin tümüne de, ilaç, gözlük ve doktor katkıları cömertçe yapılırken Görme Engellilere özgü Türkçe konuşan kol saati, özel baston ve her türlü eğitim amaçlı araç ve gereçler bağış olarak verilmiştir. Ayrıca tüm ihtiyaçlı engelli üyelerimize de çeşitli amaçlar doğrultusunda önemli miktarlarda acil sosyal yardım katkıları verilmiştir.

v  Gelir getirici faaliyetler konusunda Yönetimimiz büyük bir dayanışma göstererek birçok gelir getirici etkin faaliyetler tertiplemiştir. Tertiplenen faaliyetler arasında en önemlileri yılbaşı araba piyangosu, çay partisi, halk bağışları ve üye aidatlarının toplanması gibi çalışmalar yer almıştır.

 

Siz saygıdeğer üyelerin bilgi ve onaylarına saygılarımla arz olunur.

Kıbrıs Türk Görmezler Derneği

                                                                                                      Yönetim Kurulu Adına   

                                                                                                                 Başkan
                                                                                                        Derviş Yücetürk