BASIN BİLDİRİSİ

10-16 MAYIS DÜNYA ENGELLİLER HAFTASI KUTLANIYOR

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu ve federasyona bağlı K.T. Görmezler Derneği, K.T. Zihinsel Engelliler Derneği, Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği, Engelli Aileler Dayanışma Derneği ve K.T. İşitme- Konuşma Engelliler Dernekleri olarak her yıl olduğu gibi bu yıl yine etkin bir programla 10-16 Mayıs dünya engelliler haftasını kutluyor.

K.T. Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu ve seçkin bir heyetle 10 Mayıs salı genel açılış gününde saat 09:20’de Atatürk Anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulunulacaktır. Saat 09:40’ta Dr. Fazıl Küçük Anıt Kabrine çelenk koyup saygı duruşunda bulunulacaktır. Saat 10:10’da Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş Anıt Kabrine çelenk koyup saygı duruşunda bulunulacaktır. Hafta içinde Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri, BRTK ve diğer yerel TV ekranlarında canlı söyleşi programlarına katılacaktır.

10 Mayıs genel açılış gününde, saat 10:30’da Engelliler Federasyonu, Kutlu Adalı Sok. No:12 Kızılay merkez binamızın 1. katında bulunan Mehmet Ali Tatlıyay Eğitim Kültür Salonu adresinde yerel basınımızın katılımı ile basın toplantısı gerçekleştirilecektir.

11 Mayıs Görme Engelliler günü, 12 Mayıs İşitme – Konuşma Engelliler günü, 13 Mayıs Ortopedik Engelliler günü, 14 Mayıs Zihinsel Engelliler günü, 15 Mayıs Ruhsal Engelliler günü ve 16 Mayıs genel kapanış günüde dâhil hafta boyunca Federasyon ve Başkanları çeşitli program ve etkinliklere katılacaktır.

Engelliler haftasının tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de engellilerin çeşitli sosyal ve ekonomik sorunları dile getirilip, devlet yetkililerinin dikkatleri çekilecektir. Hafta boyunca engellilerin genel sorunlarını içeren 11 maddelik genel istem paketi, tüm ilgili mercilere iletilecektir. En büyük sorunlarımızdan olan başta özel eğitim, istihdam, Engelsiz Yaşam Evi inşaatı’nın süratle tamamlanıp hizmete açılması ve Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasasıyla ilgili, tüzüklerin tadil edilmesi konuları ağırlıklı olarak gündemde yer alacaktır. Kamuoyuna saygı ile açıklanır.

DERVİŞ YÜCETÜRK

Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı